Awards 2018

cropped-logo-2-8-september-2018.jpg

ÇMIMET dhe NOMINIMET

 

Për çmimin DEA për idenë më të mirë në Filmin me metrazh të shkurtër, u nominuan

  1. Udhëheqës – Katia Priwieziencew – Poloni 2018
  2. Fatkeqësi – Séverine De Streyker, Maxime Feyers – Belgjikë 2017
  3. 100 Rubla për një ëndërr – Ivan Artemov – Rusi 2018

 

Fitues u shpall:

Fatkeqësi – Séverine De Streyker, Maxime Feyers – Belgjikë 2017

 

Për çmimin DEA për Montazhin më të mirë në Filmin me metrazh të shkurtër, u nominuan

E Jona  – Dominique Preusse – Francë 2017

Provë besimi – Vilma Kartalska – Bullgari 2017

Fatkeqësi – Séverine De Streyker, Maxime Feyers – Belgjikë 2017

 

Fitues u shpall:

E Jona  – Dominique Preusse – Francë 2017

 

Për çmimin DEA për Regjinë më të mirë në Filmin me metrazh të shkurtër, u nominuan

E Paftuar – Kevin Bouvyer, Marta Chyczewska – Francë, Poloni 2017

Udhëheqës – Katia Priwieziencew – Poloni 2018

Shën Hubert – Jules Comes – Gjermani, Belgjikë 2017

 

Fitues u shpall :

Shën Hubert – Jules Comes – Gjermani, Belgjikë 2017

Për çmimin DEA për Filmin më të Mirë me metrazh të shkurtër, u nominuan

Talia – Toni Bestard – Spanjë 2017                                                                                E Jona – Dominique Preusse – Francë 2017                                                   Fatkeqësi – Séverine De Streyker, Maxime Feyers – Belgjikë 2017

Fitues u shpall:

Talia – Toni Bestard – Spanjë 2017

 

 

Për Çmimin Special të Medias në Konkurimin e Filmit të Shkurtër, u nominuan:

 

Talia – Toni Bestard – Spanjë 2017                                                                     Paulina, plaku dhe breshka – Gjermani  2017                                                                Dita kalon, fillon mëngjesi – Lina Erzen – Slloveni 2017

 

Fitues u shpall:

Dita kalon, fillon mëngjesi – Lina Erzen – Slloveni 2017

 

Për Çmimin Special të Medias në Konkurimin e Filmit me Metrazh të Gjatë u nominuan:

 

Temperament – Steffen Hacker – Gjermani 2018                                                            Det i zbrazët dhe shterp – Lucas Parnes, Jesús Serna – Spanjë 2018                                 Jetë sublime – Luis Diogo – Portugali 2018

Fitues u shpall:

Jetë sublime – Luis Diogo – Portugali 2018

 

Për çmimin DEA për Skenarin më të mirë në Filmin me Metrazh të Gjatë, u nominuan

 

Jetë sublime – Luis Diogo – Portugali 2018                                                                          Det i zbrazët dhe shterp – Lucas Parnes, Jesús Serna – Spanjë 2018                 Reflektim i humbur – Elena Zhigaeva – Federata Ruse 2018

Fitues u shpall :

Jetë sublime – Luis Diogo – Portugali 2018

 

Për çmimin DEA për Kamerën më të mirë në Filmin me Metrazh të Gjatë, u nominuan

 

Temperament – Steffen Hacker – Gjermani 2018                                                    Reflektim i humbur – Elena Zhigaeva – Federata Ruse 2018                                          Det i zbrazët dhe shterp – Lucas Parnes, Jesús Serna – Spanjë 2018

Fitues u shpall :

Reflektim i humbur – Elena Zhigaeva – Federata Ruse 2018

 

 

Për çmimin DEA për Aktorin më të mirë në Filmin me Metrazh të Gjatë, u nominuan

 

Christoph Jungmann – Ftillo jetën tënde – Zvicër/Gjermani 2018

Esther Maas – Temperament – Gjermani 2018                                                         Rodrigo Garcia Olza – Det i zbrazët dhe shterp – Spanjë 2018

Fitues u shpall :

Christoph Jungmann – Ftillo jetën tënde – Zvicër/Gjermani 2018

 

 

Për çmimin DEA për Regjinë më të mirë në Filmin me Metrazh të Gjatë, u nominuan

 

Steffen Hacker  – Temperament – Gjermani 2018                                                     Lucas Parnes, Jesús Serna – Det i zbrazët dhe shterp – Spanjë 2018                           Luis Diogo  – Jetë sublime – Portugali 2018

 

Fitues u shpall :

Temperament – Steffen Hacker – Gjermani 2018

 

 

Për çmimin DEA si Filmi i mirë me Metrazh të Gjatë, u nominuan

 

Det i zbrazët dhe shterp – Lucas Parnes, Jesús Serna – Spanjë 2018                                                                                              Temperament – Steffen Hacker – Gjermani 2018                                     Jetë sublime – Luis Diogo – Portugali 2018

 

Fitues u shpall :

Det i zbrazët dhe shterp – Lucas Parnes, Jesús Serna – Spanjë 2018

 

 

Për Çmimin inkurajues DEA për Filmin më të mirë studentor u nominuan:

 

Respekti i fundit – Reut Dagbar Agami – Izrael 2018                                                    Pola – Edyta Rembala – Poloni – 2017                                                                              Day passes, morning beginns – Lina Erzen – Slloveni 2017

 

Fitues u shpall :                                                                                                              Respekti i fundit – Reut Dagbar Agami – Izrael 2018

 

 

Çmimi i DEA Mirënjohjes shkoi post mortum për piktoren grimiore Liliana Tesho.

 

DEA Homazh – post mortum – shkoi për mikun e vyer të DEAs dhe drejtorin brilant të fotografisë,  Leonard Qëndro.