Awards 2014

2014

 

DEA OPEN AIR

International Filmfestival – Saranda 2014  

 

 

Juria e Filmit me Metrazh të Gjatë, e përbërë nga: Isa Qosja (kryetar), Hans Kohl dhe Karafil Shenaj, dha këto çmime :

DEA për Filmin e gjatë më të mirë:

Perëndimi”i regjisorit Christian Schwochow – Gjermani 2013

 

DEA për Regjinë më të mirë në konkurrimin e filmit të gjatë:

« Në shtëpi » – i regjisorit Athanasios KARANIKOLAS, Greqi 2013

 

DEA për Skenarin më të mirë në konkurrimin e filmit të gjatë

“Ngjarje në Stokholm”- Karin Fahlen, Suedi

 

DEA për Fotografinë/Kameran më të mirë në konkurrimin e filmit të gjatë

„Verë e qetë“– e regjisores Nana Neul, Gjermani 2013

Çmimin special të jurisë

« Agnus Dei » – i regjisorit Agim Sopi – Kosovë 2011

 

Juria e Filmit të Shkurtër, e përbërë nga: Maren Niemeyer (kryetare), Parta Kelmendi dhe Genc Përmeti, akordoi këto çmime :

DEA për Filmin e shkurtër më të mirë :

Kolona (Ujkan Hysaj – Kosovë 2012)

 

DEA për Regjinë më të mirë:

Indigo (Zhan-Zhylie Kolet, Belgjikë, 2013)

 

DEA për Montazhin më të mirë:

Paketa (Rafael Aidar – Brazil 2013)

 

DEA për Idenë më të spikatur (ose Çmimi i TV 21/Kosovë):

Uashingtonia (Kostandina Kocamani – Greqi, 2014)

Juria e medias, e përbërë nga: Aleksandër Çipa (kryetar), Albana Nexhipi dhe Odise Kote, nderoi me Çmimin e medias :

Fytyrat – (Antonia de Palo – Itali 2013).

Çmimi i publikut të Sarandës shkoi për filmin Delikatesa – me regjisor Stephane Foenkino – Francë 2011

 

Çmimi i TV Klan shkoi për filmin  Lërini të qëndrojnë – me regjisor Ali Awtar – Irak/Britani e Madhe 2013

 

 

DEA – në shenjë inkurajimi për fillim premtues të një karriere të sukseshme kinematografike për regjisoren Suela BAKO, për filmin DARKA (Shqipëri 2014)

 

DEA e Mirënjohjes – dedikuar personaliteteve të shquara të kinemasë, shkoi për regjisoren e njohur, Xhanfise Keko.

 

 

 

DEA OPEN AIR International FilmFestival

Zyra e shtypit