blog.

KINEMA në kushte PANDEMIE

Pamje nga përgatitjet në prag të Edicionit të Shtatë të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit DEA OPEN AIR – Tirana 2020.

Kinemaja DEA OPEN AIR 1 – Amfiteatri pranë Universitetit të Arteve po rikonstruktohet dhe përgatitet për festivalin konform rregullave të distancimit fizik: një në katër ulëse – ulëset e kuqe – do të zihet nga publiku në shfaqjet live të filmave në DEA OPEN AIR 2020.

The cinema is trying to overcome a serious crisis …
This time a global crisis …
This is not the first cinema crisis …
It is not even its first global crisis …

But in contrast to its previous crises – outside it or partially inside it, this
crisis threatened and still threatens the motive of the existence of cinema
in modern times …,
the desire to consume the film together…

fb. ig. yt.