left sidebar.

TIRANË, 20 tetor/ATSH/ “Brighton Nr. 4” i regjisorit Levan Koguashvili, nga Gjeorgjia u shpall filmi më i mirë me metrazh të gjatë i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Dea Open Air, që u zhvillua nga 15-19 tetor në Tiranë. Edicioni i tetë i festivali ofroi gjithsej 57 filma nga rreth 30 shtete, të cilët konkurruan në 4 seksione. Një gjeografi e gjerë produksionesh dhe regjisorësh

“Unë si ti”, një film me nga Luan Kryeziu dhe Najada Elmazi shënoi premierën në “Dea open air” në Tiranë. Në role janë aktorë nga Kosova dhe Shqipëria, ku filmi i dedikohet fëmijëve të jetimoreve dhe çifteve, që nuk kanë fëmijë. Premiera u shfaq në sallën “Black Box” të Universitetit të Arteve, në kuadër të festivalit të filmit. Në role janë aktorët Najada Elmazi,

The cinema is trying to overcome a serious crisis …
This time a global crisis …
This is not the first cinema crisis …
It is not even its first global crisis …

But in contrast to its previous crises – outside it or partially inside it, this
crisis threatened and still threatens the motive of the existence of cinema
in modern times …,
the desire to consume the film together…

fb. ig. yt.