left sidebar.

“Unë si ti”, një film me nga Luan Kryeziu dhe Najada Elmazi shënoi premierën në “Dea open air” në Tiranë. Në role janë aktorë nga Kosova dhe Shqipëria, ku filmi i dedikohet fëmijëve të jetimoreve dhe çifteve, që nuk kanë fëmijë. Premiera u shfaq në sallën “Black Box” të Universitetit të Arteve, në kuadër të festivalit të filmit. Në role janë aktorët Najada Elmazi,

Ndjeshmëri dhe humanizëm, ku historia bëhet rrëfyesja e duhur për kineastët. Qoftë kjo dhe për skena sureale e përrallore, siç na sugjeroi shfaqje filmit italian. Në këtë fundjavë, program i edicionit të tetë të Festivalit ndërkombëtar Dea Open Air, ka lëvizur nga Tiranë në Prishtinë, nga Italia në Gjermani, nga Irani drejt Amerikës e deri te një histori gjeorgjiane n emigracion…një gjeografi ku

Tiranë, 16 tetor - Filmi dokumentar “Mbijtesa dhe shkolla”, me skenar e producent Nuhi Bytyçi, me regji të Ilir Kabashit dhe drejtor fotografie Bekim Qyqalla, u prezantua me sukses edhe në kuadër të DEA Open Air Internacional Film Festival në Trianë. Ky projekt filmik u shfaq sot në ambientet e Universitetit të arteve në kryeqytetin shqiptar në Tiranë. Filmi u mirëprit nga shikuesit e shumtë

“Andromeda Galaxy” filmi  i More Races do të çelë edicionin e 8-të të festivalit ndërkombëtar “Dea Open Air”. Filmi ka në qendër një prind që nuk gjen punë në Kosovë. Për shkak të mungesës së zgjidhjes, detyrohet të largohet ilegalisht nga vendi i tij. Korrupsioni dhe krimi i organizuar i kanë bërë jetën të mjerueshme për njerëzit e thjeshtë, të cilët kur përballen me

Festivali ndërkombëtar i filmit “Dea open air” me 56 filma të huaj dhe shqiptarë do të zhvillohet në datat 15-19 tetor në Tiranë në edicionin e tetë të tij. Në garë për çmimet “Dea” komisionet e përzgjedhjes kanë menduar të përfshijnë në programin e këtij viti gjithsej 56 filma, nga të cilët 7 në seksionin e filmit me metrazh të gjatë ose konkurrimin kryesor,

The cinema is trying to overcome a serious crisis …
This time a global crisis …
This is not the first cinema crisis …
It is not even its first global crisis …

But in contrast to its previous crises – outside it or partially inside it, this
crisis threatened and still threatens the motive of the existence of cinema
in modern times …,
the desire to consume the film together…

fb. ig. yt.