left sidebar.

Festivali ndërkombëtar i filmit “Dea open air” vjen në edicionin e tetë, me 56 prodhime filmash të huaj dhe shqiptarë. Tirana mirëpret festivalin e filmit në datat 15 deri më 19 tetor. Ky është edicioni i tretë i “Dea open air” që zhvillohet në Tiranë, pas pesë edicionesh në Sarandë dhe Gjirokastër, pas të cilave organizatorët vendosën në favor të zgjerimit gjeografik të

Në datat 15 deri më 19 Tetor 2021, Festivali Ndërkombëtar i Filmit DEA OPEN AIR do të zhvillojë edicionin e tij të tetë. Ky është edicioni i tretë i DEA OPEN AIR, që zhvillohet në Tiranë, pas pesë edicionesh të suksesshme në Sarandë dhe Gjirokastër, pas të cilave organizatorët vendosën në favor të zgjerimit gjeografik të pranisë së festivalit, për shkak të prurjeve

Festivali Ndërkombëtar i Filmit “Dea Open Air” startoi mbrëmjen e së premtes edicionin e tij të tetë me një ceremoni pritëse në Tiranë. Drejtori i Festivalit, Edmond Topi, duke uruar mirëseardhjen në fjalën e tij tha se, “kinemaja po përpiqet të kapërcejë një krizë të rëndë, e cila ndryshe nga krizat paraardhëse, ende po kërcënon motivin e ekzistencës së kinemasë në kohët moderne…, dëshirën

The cinema is trying to overcome a serious crisis …
This time a global crisis …
This is not the first cinema crisis …
It is not even its first global crisis …

But in contrast to its previous crises – outside it or partially inside it, this
crisis threatened and still threatens the motive of the existence of cinema
in modern times …,
the desire to consume the film together…

fb. ig. yt.